Select Page
Er is zoveel meer mogelijk als we werkelijk met elkaar in gesprek durven te gaan

Sociale bemiddeling

Contact opnemen

SOCIALE BEMIDDELING

Begeleiden van gesprekken

Ondernemingen, klein of groot, worden wel eens geconfronteerd met moeizame relaties op de werkvloer

Denk aan pesten op het werk, spanningen tussen teams, problemen tussen een leidinggevende en medewerkers, moeilijkheden na een fusie door stijlverschillen tussen bedrijven die een samenwerking zijn aangegaan, …

Als sociaal bemiddelaar kan ik in verschillende fasen iets betekenen voor uw onderneming:

  • Het kan misgaan bij aanvang, bv. door onduidelijke verwachtingen of afspraken.
  • Ook in een latere fase kunnen mensen die al langere tijd deel uitmaken van een team in conflict geraken. Niet alleen omdat er professioneel iets gebeurt, bv. iemand loopt een promotie mis, maar ook omdat privé gebeurtenissen een invloed op het werk hebben, bv. iemand is in een vechtscheiding verwikkeld.
  • Wanneer zaken moeten worden beëindigd, kan dat ook voor spanningen zorgen. Denk aan een overname, waarbij een onderneming een bepaalde fase van haar bestaan moet beëindigen om een nieuwe start te kunnen maken.

Er bestaan geen kant-en-klare-oplossingen. Elke situatie is anders en iedereen heeft een unieke manier om daarmee om te gaan. Als bemiddelaar begeleid ik het gesprek, zodat alle betrokkenen samen tot oplossingen komen.

Ik geloof in het bundelen van krachten om meer te bereiken. Dit betekent dat ik als bemiddelaar niet de enige ben die werkt aan een oplossing, integendeel. Bemiddeling vraagt om een actieve inbreng van iedereen. Als je in een bemiddelingsverhaal stapt, verwacht ik dat je bereid bent om open en eerlijk over jezelf en de situatie te communiceren en zonder oordeel naar de ander(en) te luisteren. Dat zijn basisvoorwaarden om vlot te kunnen samenwerken.

Waarom met mij als bemiddelaar?

Ik werk al 30 jaar als zelfstandige en die ervaring komt goed van pas om mij in te leven in de uitdagingen waarmee ondernemers kunnen kampen.

In al mijn werkzaamheden stonden en staan communicatie en verbinding centraal. In mijn opleiding en werk als tolk heb ik scherp leren luisteren, door mijn opleidingen bemiddeling heb ik de klemtoon verlegd: niet alleen zakelijke inhoud weergeven, maar vertalen van behoeften en verlangens van mensen.

In mijn werk als bemiddelaar maar ook in het algemeen merk ik steeds weer hoe bang we met z’n allen zijn. Ons leven wordt in meer of mindere mate beheerst of beïnvloed door allerlei angsten. Zo kunnen we op werkgebied bv. bang zijn om niet te voldoen aan maatschappelijke rollen en normen, of we zijn bang om afgewezen te worden, bang om uit te komen voor wat we echt belangrijk vinden en onze nek uit te steken, …

Tarieven & Afspraken

Tarieven

Prijzen voor bemiddeling hangen af van de complexiteit van het conflict, het aantal betrokken personen en het aantal gesprekken.

Bemiddelingsgesprekken worden per uur gefactureerd. Het opstellen van overeenkomsten wordt afzonderlijk in rekening gebracht.

Afspraken

U dient steeds vooraf een afspraak te maken. Een gesprek annuleren kan tot 24 uur op voorhand, voor workshops kan dat tot 2 weken op voorhand. Annuleren kan enkel telefonisch, annuleringen via e-mail worden niet aanvaard.

Als u niet tijdig afzegt of niet laat weten dat u verhinderd bent, wordt de gereserveerde tijd of het volledige bedrag in rekening gebracht, behalve in geval van overmacht.

Contact

INGE DE BOECK

Kwadestraat 5

1570 Tollembeek (Galmaarden)

0495 24 14 65

BE0748.173.569

 

Invisible
Privacy disclaimer

Gegevens die u als bezoeker via deze website verstrekt, worden vertrouwelijk behandeld conform de bepalingen in de wet betreffende de verwerking van persoonsgegevens. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt, verkocht of verhuurd.

Verzamelde gegevens

Persoonsgegevens verstrekt door een formulier op de website in te vullen worden uitsluitend gebruikt om u te informeren over ons aanbod.